Wykonanie
![](/Data/Images/skorpiwkuchni.blogspot.com\2013_slash_11_slash_saatka-z-tortellini-z-szynka-parmenska/l/890679203.jpg)
Zapewne nieraz spotkana na imprezach, a to moja wersja:)Składniki:- 1 opakowanie tortellini z
szynką parmeńską- 1 długi
ogórek- 1 opakowanie
sera feta- 1
papryka- 1 puszka
kukurydzy-
jogurt-
majonez-
czosnek granulowanyPrzygotowanie:Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ostygnięciu wrzucamy do miseczki, dodajemy pociętego na drobną kostkę
ogórka,
ser feta i
paprykę (u mnie po równo 3 kolory
papryki). Dorzucamy do tego
kukurydzę. Przygotowujemy sos, mieszamy około pół opakowania małego
jogurtu 0% z 2 łyżkami
majonezu light i
czosnkiem granulowanym( tu ilość doradzam wedle własnych preferencji
smakowych). Następnie dodajemy sos do sałatki i mieszamy. Doradzam dodanie sosu do sałatki przed samym podaniem, jest wtedy o wiele bardziej smaczniejsza.Smacznego:)
![](/Data/Images/skorpiwkuchni.blogspot.com\2013_slash_11_slash_saatka-z-tortellini-z-szynka-parmenska/l/-1463924710.jpg)