ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z mozzarellą i mięsem z jelenia

Carpaccio z mozzarellą i mięsem z jelenia

nazwa

Wykonanie

Mięso z jelenia oraz mozzarella - to składniki z jakich można stworzyć pyszne carpaccio. Oczywiście jest to danie dla osób jakie tolerują surowe mięso. Jeżeli ktoś nie przepada za surową dziczyzną to polecam carpaccio z mozzarelli lub buraka.
Składniki:
- 100 g plastrów polędwicy z jelenia
- 100 g plastrów mozzarelli
- garść rukoli
- kilka plasterków twardego sera
- kilka pomidorków koktajlowych
- oliwki
- kapary
- oliwa z oliwek
- sos balsamiczny
Przygotowanie:
Na talerzu ułożyć cienkie plastry mięsa i sera, posypać rukolą. Rozłożyć kilka oliwek, kaparów i pomidorków koktajlowych. Zetrzeć na wierzch odrobinę twardego sera. Całość dość obficie polać oliwą i skropić sosem balsamicznym. Podawać z grzanką z pieczywa pełnoziarnistego.
Źródło:http://smakowirowka.blogspot.com/2014/09/carpaccio-z-mozzarella-i-miesem-z.html