ßßß
Cookit - przepis na Carpaccio z mozzarellą i mięsem z jelenia
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Carpaccio z mozzarellą i mięsem z jelenia
Składniki
Polędwica
Ser mozarella
Rukola
Sery twarde
Pomidor
Oliwki
Kapary
Oliwa z oliwek
Sos balsamiczny
Wykonanie
Mięso z jelenia
oraz
mozzarella
- to składniki z jakich można stworzyć pyszne carpaccio. Oczywiście jest to danie dla osób jakie tolerują surowe
mięso
. Jeżeli ktoś nie przepada za surową
dziczyzną
to polecam carpaccio z
mozzarelli
lub
buraka
.
Składniki:- 100 g plastrów
polędwicy
z jelenia- 100 g plastrów
mozzarelli
- garść
rukoli
- kilka plasterków
twardego sera
- kilka
pomidorków
koktajlowych-
oliwki
-
kapary
-
oliwa z oliwek
-
sos balsamiczny
Przygotowanie:Na talerzu ułożyć cienkie plastry
mięsa
i
sera
, posypać
rukolą
. Rozłożyć kilka
oliwek
,
kaparów
i
pomidorków
koktajlowych. Zetrzeć na wierzch odrobinę
twardego sera
. Całość dość obficie polać
oliwą
i skropić
sosem balsamicznym
. Podawać z grzanką z
pieczywa pełnoziarnistego
.
Źródło:
http://smakowirowka.blogspot.com/2014/09/carpaccio-z-mozzarella-i-miesem-z.html
Przepisy powiązane
Carpaccio z łososia
Carpaccio z łososia
Oliwa z oliwek
Oliwa z oliwek
Sałatka z łososiem, oliwkami, rukolą i pomidorami koktajlowymi
Składniki powiązane (0)