ßßß
Składniki :1 i 3/4 szklanki mąki tortowej170 g margaryny3/4 łyżeczki sodyniecała szklanka cukru1 jajkoszczypta solipokruszone orzechy i czekolada
Przygotowanie :Mąkę przesiewamy , dodajemy sodę , sól oraz cukier. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką. W tak połączonych sypkich składnikach tworzymy dziurkę i wbijamy do niej jajko. Margarynę kroimy na cząstki i również wrzucamy do miski. Zagniatamy gładkie ciasto, chłodzimy je w lodówce przez pół godziny. Po tym czasie z gotowej masy lepimy małe kulki , spłaszczamy je. Pieczemy przez 15-20 minut, w zależności od nagrzania piekarnika oraz kruchości jaką chcemy uzyskać. Im dłużej się pieką tym są twardsze. ;0 Studzimy na kratce, przechowujemy w szczelnie zamkniętych pojemnikach.W tle bransoletka ręcznie wykonana przez osobę blisko mi znaną metodą Decoupage. Prawda , że ładna ?:)Smacznego Głodownicy !