Wykonanie
Przyzwyczaiłam się do tego, że nie
mogę przeżyć dnia bez porządnego śniadania. Do moich ulubionych oczywiście należą wszelkiej
maści placki, to wiadome.:) Ostatnio znalazłam przypadkiem przepis na
ryż z karmelizowanymi
jabłkami. Bez przygotowywania wiedziałam , że odszukałam kolejną pychotkę. I nie pomyliłam się. :)Przygotowanie jest zadziwiająco proste( a jakże , toż to odszczepieńczy sposób gotowania!:) .

Sposób przygotowania:Dwa i pół
jabłka ( albo 3 średnie ) kroimy dość drobno , bez obierania , ale z myciem!.:) Tak przygotowane smażymy na
maśle z dodatkiem
cukru i
cynamonu( duużej ilości
cynamonu.:). Możemy oczywiście ten krok pominąć i ugotować po prostu
jabłka dodając do nich jedynie
cynamon i odrobinkę
wody. Ale na tłyszczyku prażone są smaczniejsze.W
między czasie gotujemy jedną torebkę
ryżu ( chodzi ogólnie o 100 g porcje, może być na sypko przyrządzony.)Ugotowany
ryż dodajemy do
jabłek , mieszamy dokładnie , wykładamy do pucharków, smarujemy odrobiną
jogurtu...i jemy! Ommm... pychota.:)Idealny posiłek startowy na męczący dzień i chandrę spowodowaną śniegiem .

Smacznego Głodownicy!