Na razie jest to moje ulubione brownie. Nie podobają mi się w nim 2 rzeczy: strasznie uzależnia i za szybko znika! Ciasto przetestowane w podróży, długo wytrzymuje i daje pozytywny, czekoladowy zastrzyk energii :)Czas przygotowania: 15min + 30min pieczenieSkładniki (na dużą blachę):- 250 g mąki pszennej- 4 jajka- 220 g cukru- 150 g masła- 150 g gorzkiej czekolady- 2 łyżki kakao- szczypta soli- 2 łyżeczki aromatu waniliowego- 150g malin- 1 opakowanie herbatnikówRozpuść masło i czekoladę na parze. Odstaw, aż się lekko przestudzi. Ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Powoli wlewaj masę czekoladową i wymieszaj. Dodaj kakao, aromat waniliowy, mąkę i sól, dokładnie wymieszaj. Dodaj pokruszone herbatniki oraz 1/3 malin. Wylej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a wierzch ciasta posyp pozostałymi malinami. Piecz w 175oC około 30 min. Ciasto powinno być suche z wierzchu i jeszcze mokre w środku.