ßßß
Ciasto trafiło na 'stół' w SCW - rozeszło się w mgnieniu oka. Nawet osoby, które utrzymują że są 'na diecie' pokusiły się o niejeden kawałek!Czas przygotowania : 15min + 30min pieczenieSkładniki (na dużą blachę):- 250 g mąki pszennej- 4 jajka- 220 g cukru- 150 g masła- 150 g gorzkiej czekolady- 2 łyżki kakao- szczypta soli- 2 łyżeczki aromatu waniliowego- 100-150 g żurawiny1. Rozpuść masło i czekoladę na parze. Odstaw, aż się lekko przestudzi.2. Ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Powoli wlewaj masę czekoladową i wymieszaj.3. Dodaj kakao, aromat waniliowy, mąkę i sól.4. Dokładnie wymieszaj. Dodaj połowę żurawiny.5. Wylej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.6. Wierzch ciasta posyp pozostałą żurawiną.7. Piecz w 175oC około 30 min. Ciasto powinno być suche z wierzchu i jeszcze mokre w środku.