Wykonanie

składniki:155g słodkich
herbatników,pokruszonych90g stopionego
masłamasa:185g
tłustego białego sera2łyżki
brązowego cukru1 1/2łyżeczki
skórki pomarańczowej drobno startej1 1/2łyżeczki skórki z
limonki drobno startej3łyżeczki
soku pomarańczowego3łyżeczki
soku z limonki1
jajko1/2 szklanki
mleka skondensowanego2łyżki ubitej
śmietany
sposób wykonania:Rozgrzać piekarnik do 180stopni.
Herbatniki i
masło wymieszać w misce.Powstałą masą wyłożyć dno i boki dobrze natłuszczonej 23cm brytfanny do pieczenia tarty o wyjmowanym spodzie.Piec przez 5-8 min,następnie odstawić do ostudzenia.Przygotować masę:
Ser,
cukier,skórki i
soki ubijać w misce,aż wszystko nabierze gładkiej konsystencji kremu.Wbić
jajko,dodać
mleko i
śmietanę.Wymieszać.Masę wyłożyć na przygotowane ciasto i piec przez 30 minut.Wyłączyć piekarnik,uchylić drzwiczki i zostawić do ostygnięcia.Schłodzić przed podaniem.Smacznego