Witajcie!Dzisiaj mam dla Was zupę marchewkową z nutą pomarańczową. Zupa idealna na jesień. Ma radosny kolor i świetnie smakuje. Użyta w przepisie marchew jest jeszcze z mojego ogródka. Niestety jest jej coraz mniej i niedługo będę musiała się zadowolić kupną.Jakiś czas temu robiłam zupę marchewkową z jabłkiem, tym razem na dodatek wybrałam pomarańczę. Dzięki dodaniu soku z jednej pomarańczy uzyskałam ciekawy posmak w zupie.Skład:5 marcheweksok z 1 pomarańczy500 ml bulionuszczypta przyprawycurry1/2 cebuli1 łyżka oliwy z oliwekMarchewkę myjemy i obieramy. Kroimy w cienkie talarki. Wrzucamy do garnka i dodajemy oliwę. Podsmażamy marchewkę, a następnie dodajmy drobno pokrojoną cebulę. Następnie wlewamy bulion. Marchew i cebulę dusimy z rosołem pod przykryciem, dopóki warzywa nie będą miękkie. Następnie miksujemy. Na koniec wlewamy sok z pomarańczy oraz dodajemy przyprawęcurry. Mieszamy i podajemy :)