ßßß
Smaczny i szybki sposób na makaron:-) polecam kulinarnym leniuchom:-)Składniki:250 g sera gorgonzola500 ml kwaśnej śmietany 18%duży pęczek natki pietruszkiok. 2 garści płatków migdałówsól, pieprz,gałka muszkatołowamakaron małe muszelki lub penne (np. malma) (ilość makaronu według uznania)Wykonanie:Na suchej patelni podprażamy płatki migdałów (zyskają w ten sposób jeszcze lepszy aromat)Na głębokiej patelni podgrzewamy śmietanę. Jak już się zagotuje, dodajemy pokrojoną gorgonzolę i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.Makaron gotujemy al dente (nie płuczemy wodą) i dodajemy do sosu.Makaron z sosem wykładamy na talerz i posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi.Smacznego