ßßß
Cookit - przepis na Makaron z sosem gorgonzola i prażonymi migdałami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Makaron z sosem gorgonzola i prażonymi migdałami
Składniki
Ser pleśniowy gorgonzola
Śmietana 18%
Natka pietruszki
Płatki migdałowe
Sól
Pieprz
Gałka muszkatołowa
Wykonanie
Smaczny i szybki sposób na
makaron
:-) polecam kulinarnym leniuchom:-)Składniki:250 g
sera gorgonzola
500 ml kwaśnej
śmietany 18%
duży pęczek
natki pietruszki
ok. 2 garści
płatków migdałów
sól
,
pieprz
,
gałka muszkatołowa
makaron
małe muszelki lub penne (np.
malma
) (ilość
makaronu
według uznania)Wykonanie:Na suchej patelni podprażamy
płatki migdałów
(zyskają w ten sposób jeszcze lepszy aromat)Na głębokiej patelni podgrzewamy
śmietanę
. Jak już się zagotuje, dodajemy pokrojoną gorgonzolę i pokrojoną drobno
natkę pietruszki
. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
i odrobiną
gałki muszkatołowej
.
Makaron
gotujemy al dente (nie płuczemy
wodą
) i dodajemy do sosu.
Makaron
z sosem wykładamy na talerz i posypujemy uprażonymi
płatkami
migdałowymi.Smacznego
Źródło:
http://impresjasmaku.blogspot.com/2014/04/makaron-z-sosem-gorgonzola-i-prazonymi.html
Przepisy powiązane
PRZEPIS - Pieczarki faszerowane szpinakiem
PRZEPIS - Pieczarki faszerowane szpinakiem
PRZEPIS - Pieczarki faszerowane szpinakiem
PRZEPIS - Pieczarki faszerowane szpinakiem
PRZEPIS - Pieczarki faszerowane szpinakiem
Składniki powiązane (0)