Wykonanie
Roladę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. W smaku jest bardzo delikatna, a piersi soczyste.Składniki:2 duże
piersi kurczaka (podwójne)4
jajka1/2 szklanki
majonezu60 dkg
pieczarek40 dkg
sera żółtego startego na grubych oczkachWykonanie:
Jajka roztrzepać, dodać
majonez,
żółty ser i wymieszać. Blachę (taką od piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto na blachę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C 20 min.Ostudzić ciasto i zdjąć papier. Na ciasto wyłożyć surowe, rozbite i posolone piersi (składniki wykładamy na mniej podpieczoną stronę. Zaś na piersi położyć przesmażone
pieczarki (doprawione
sola i
pieprzem -
pieczarki wykładamy tak jak piersi na całej powierzchni ciasta). Zawinąć roladę. Zapiekać ponownie w temp. 180 C 40 min.Zamiast
pieczarek można dodać:
szpinak z
fetą,
paprykę lub inne warzywa.Smacznego