Dawno nie było u nas owoców morza.Kolejne szybkie danie i na obiad i do pracy.SKŁADNIKI:1 paczka makaronu tagliatelle1 opakowanie krewetek koktajlowych1 cebula5 suszonych pomidorówszczypiorekoliwa z oliweksól, pieprzWYKONANIE:Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie al dente.Lubimy dodatki do makaronu, których przygotowanie nie trwa dłużej niż samo jego gotowanie.A więc rozgrzewamy na patelni 3-4 łyżki oliwy z oliwek i smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy zacznie się rumienić wrzucamy krewetki koktajlowe. Chwilę smażymy. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki, dodajemy do krewetek. Na koniec doprawiamy do smaku i dodajemy jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.Makaron odcedzamy i mieszamy z krewetkami.Ważne, żeby sos, który powstał podczas przygotowywania oblepił cały makaron. Wtedy w każdym kęsie będziemy czuli wszystkie smaki. Na koniec posypujemy makaronszczypiorkiem.Rada: najlepiej smakuje z winem;)Smacznego!