Wykonanie
Naleśniki są na tyle uniwersalne, że można je robić na wiele sposobów.Nie trzeba też dużych nakładów finansowych, żeby wykarmić cztery głodne osoby. Na słodko czy wytrawne, naleśniki są zawsze dobrym pomysłem.U nas dzisiaj na dwa sposoby.NALEŚNIKI Z
PARÓWKAMI I
SEREM ŻÓŁTYM:1 kg
mąki pszennej1 litr
mleka3
jajka40 dag (kostka)
sera żółtego1 opakowanie
parówek - ok. 12 sztuk
keczupWYKONANIE:
Mąkę przesypujemy do wysokiej miski, wbijamy
jajka i zalewamy
mlekiem, następnie miksujemy, aby uzyskać jednolitą masę. Wylewamy na patelnię i smażymy. Każdego naleśnika smarujemy
keczupem i posypujemy
startym serem. Kładziemy
parówkę i zawijamy. Takiego naleśnika smażymy na masełku na rumiany kolor.
Teraz coś na słodko. Zapewne zostaną Wam jeszcze placki, więc zróbmy coś na deser. Nie ma nic prostszego niż naleśniki z
czekoladą albo
dżemem. My i żarłoki jesteśmy łasuchami, dlatego naleśniki na słodko zniknęły w mgnieniu oka!
Smacznego!