ßßß
Cookit - przepis na Sznycle wieprzowe w sosie grzybowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sznycle wieprzowe w sosie grzybowym
Składniki
Sznycel wieprzowy
Sos grzybowy
Kasza gryczana
Ogórki
Grzyby suszone
Śmietana 18%
Cebula
Pietruszka
Sól
Pieprz
Mięso
Wykonanie
Pozostało nam jeszcze trochę
suszonych grzybów
z poprzedniego sezonu, dlatego trzeba je szybko wykorzystać i zrobić miejsce na nowe suszki :P
Sznycel wieprzowy
w
sosie grzybowym
z
kasza gryczana
i
ogórkami
małosolnymi
SKŁADNIKI:
sznycle wieprzowe
2 garści
suszonych grzybów
400 ml
śmietany 18%
1
cebula
świeża
pietruszka
2 woreczki
kaszy gryczanej
ogórki
małosolne
sól
,
pieprz
Grzyby
posiekać i zalać
woda
i zostawić na noc,. Następnie w tej samej wodzie gotować ok 30 minut.Oczyszczane sznycle delikatnie utłuc, posolić i popieprzyć. smażyć do zarumienienia się z każdej strony. Dodać pokrojoną w kostkę
cebulę
i smażyć do jej zeszklenia. Dodać
grzybki
i część
wody
z ich gotowania.
Dusić pod przykryciem 10-15 minut. Następnie dodać
przyprawy
, posiekaną
pietruszkę
i zalać
śmietaną
. Pozostawić na ogniu, niech jeszcze c chwile sosik po pyka.
Mięsko
z
sosem grzybowym
najlepiej smakuje z
kaszą gryczaną
i
ogórkami
małosolnymi.
Smacznego !!!
Źródło:
http://marciochakucharzy.blogspot.com/2015/06/sznycle-wieprzowe-w-sosie-grzybowym.html
Przepisy powiązane
Sos grzybowy
Sos grzybowy
Sos grzybowy
Sos grzybowy
Sos grzybowy
Składniki powiązane (0)