Tego rodzaju pieczarki jeszcze nigdy nie jadłam. Podobno smakuje jak "schabowe" :)Tak naprawdę jest bardzo aromatyczna, mięsista, bardziej niż normalna grzybowa.SKŁADNIKI:2 szt pieczarek portobello1 cukinia1 cebulagarść kukurydzykilka czarnych oliweksól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek jako dodatek: kasza bulgur pomidorachCebulę pokroić w drobną kostkę, podobnie cukinie. Pieczarki wydrążyć. Cebulę zeszklić na tłuszczu następnie dodać cukinie, kukurydzę i pokrojone oliwki i posiekane wnętrze pieczarek.Dusić do ulubionej twardości warzyw. Doprawić.Wydrążone pieczarki umieścić w żaroodpornym naczyniu z oliwą na dnie, posolić i wypełnić farszem. Piec pod przykryciem około 20 minut w piekarniku nagrzanym na 180-190 stopni.Ja podałam z kaszą bulgur gotowana w pomidorach.Smacznego!!!