Wykonanie
W tym roku mam dużo pomysłów na
bób. I nadal mi się nie znudził !

SKŁADNIKI:400g ugotowanego już i obranego
bobu100g
boczku150g
sera feta100g
żółtego sera1 opakowanie
ciasta francuskiego1
jajkosól,
pieprz,
chili2 ząbki
czosnku
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, do zarumienienia wraz z wyciśniętym
czosnkiem i
chilli.
Żółty ser zetrzeć na tarce,
fetę pokruszyć. Do miski wsypać ugotowany
bób, rozgnieść go. Dodać do niego
jajko,
boczek i oba
sery, wymieszać. Na wierzch można wysypać kilka całych ziaren
bobu.

Na ciasto wyłożyć farsz i dokładnie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec ok. 20-25 minut.

Jeść delikatnie ostygniętą

Smacznego :P