ßßß Cookit - przepis na Drożdżowe ciasto rabarbarowe z kruszonką

Drożdżowe ciasto rabarbarowe z kruszonką

nazwa

Wykonanie

Wojciech piecze według przepisu swojej Mamy :D
SKŁADNIKI
ciasto:
3 jajek
2,5 szklanki mąki
pół szklanki cukru
50g drożdży
pół szklanki oleju
pół szklanki mleka
1 cukier waniliowy
szczypta soli
4 laski rabarbaru
kruszonka:
2 łyżki mąki, 1 łyżka cukru, 1 łyżki masła
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w dużej misce i pozostawić na 3 godziny (nie mieszać, nie dotykać).
W czasie postoju ciasta należy wykonać kruszonkę. Do przesianej mąki z cukrem dodać miękkie masło. Wszystko dobrze ugnieść i pozostawić w lodówce.
Po odczekaniu tych długich 3 godzin delikatnie zmiksować, dodać rabarbar. Po 5 minutach umieścić w foremce, a na to rozkruszyć ciasto kruszonkowe.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.
Przecudny zapach wydobywa się z piekarnika...ahhhhhhh
Jak zdąży ostygnąć przed zjedzeniem, można posypać cukrem pudrem:D Pycha:P
Smacznego !!!
Źródło:http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/05/drozdzowe-ciasto-rabarbarowe-z-kruszonka.html