Wykonanie
Wojciech piecze według przepisu swojej Mamy :D
SKŁADNIKIciasto:3
jajek2,5 szklanki
mąkipół szklanki
cukru50g
drożdżypół szklanki
olejupół szklanki
mleka1
cukier waniliowyszczypta
soli4 laski
rabarbarukruszonka:2 łyżki
mąki, 1 łyżka
cukru, 1 łyżki
masłaWszystkie składniki na ciasto umieścić w dużej misce i pozostawić na 3 godziny (nie mieszać, nie dotykać).
W czasie postoju ciasta należy wykonać kruszonkę. Do przesianej
mąki z
cukrem dodać miękkie
masło. Wszystko dobrze ugnieść i pozostawić w lodówce.Po odczekaniu tych długich 3 godzin delikatnie zmiksować, dodać
rabarbar. Po 5 minutach umieścić w foremce, a na to rozkruszyć ciasto kruszonkowe.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.Przecudny zapach wydobywa się z piekarnika...ahhhhhhh
Jak zdąży ostygnąć przed zjedzeniem, można posypać
cukrem pudrem:D Pycha:P
Smacznego !!!