ßßß
Składniki:0,5 kg mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego z szynki)4 kajzerki/bułki hamburgerowe1 mała cebulkaząbek czosnkujedno jajkooliwa/olej do smażeniaDodatki:4 liście sałatypołowa czerwonej paprykiplasterek serka topionegopomidorki cherrycebulamajonez/musztarda/ketchupDo miski wrzucamy mielone mięso, drobno pokrojoną cebulkę i ząbek czosnku, wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy.Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Powoli plastikową łyżką z masy mięsnej formujemy ok 8-10 cm średnicy koła (nie muszą być idealne ;)), przy 1 cm grubości. Smażymy dokładnie rumieniąc mięso z ob y dwu stron.W między czasie myjemy dodatki i kroimy je. Ja wykładam wszystko na talerz i każdy komponuje swojego burgera według własnego uznania. Dodatkowo rozkrawamy bułeczki i wkładamy je do piekarnika na ok 100 st.Gdy mięso już będzie gotowe wykładamy je na świeżo wyjętą ciepłą bułeczkę.Gotowe ;)