ßßß
Wczorajsza kolacja, bo mi się bardzo nie chciało nic wymyślać ;)Składniki:Dwie paczki (300g) dowolnych nachos (u mnie - chili)Mozzarella w wiórkach (150g)Sos:Dwa pomidoryŚredniej wielkości cebula (czerwona, szalotki, ew. zwykła)CzosnekPrzyprawyKoszt: ok. 10złWykonanieMegaambitny przepis. Blachę wykładamy papierem, wysypujemy nachos, posypujemy mozarellą. Można posypać przyprawami, jeżeli mamy ochotę. Ja dodatkowo sypnęłam prażonej cebulki. Wsadzamy do nagrzanego (150-180 stopni) piekarnika na tak długo, aż ser się roztopi, a nachosy będą ciepłe i chrupiące.Miksujemy w blenderze pomidory, cebulę, potasiany czosnek i przyprawy (u mnie - miks do pizzy, sól, pieprz). Jak nie mamy blendera - kroimy wszystko bardzo drobniutko i mieszamy.Sosu wychodzi dużo, aż za dużo ;)Sos do miseczki, nachos do sosu, wszystko razem do chapy.Mocarella pozdrawia Kaję ;)