Wykonanie

Wczorajsza kolacja, bo mi się bardzo nie chciało nic wymyślać ;)Składniki:Dwie paczki (300g) dowolnych nachos (u mnie -
chili)
Mozzarella w wiórkach (150g)Sos:Dwa
pomidoryŚredniej wielkości
cebula (czerwona,
szalotki, ew. zwykła)
CzosnekPrzyprawyKoszt: ok. 10złWykonanieMegaambitny przepis. Blachę wykładamy papierem, wysypujemy nachos, posypujemy
mozarellą. Można posypać
przyprawami, jeżeli mamy ochotę. Ja dodatkowo sypnęłam
prażonej cebulki. Wsadzamy do nagrzanego (150-180 stopni) piekarnika na tak długo, aż
ser się roztopi, a nachosy będą ciepłe i chrupiące.Miksujemy w blenderze
pomidory,
cebulę, potasiany
czosnek i
przyprawy (u mnie -
miks do pizzy,
sól,
pieprz). Jak nie mamy blendera - kroimy wszystko bardzo drobniutko i mieszamy.Sosu wychodzi dużo, aż za dużo ;)Sos do miseczki, nachos do sosu, wszystko razem do chapy.Mocarella pozdrawia
Kaję ;)