ßßß
Cookit - przepis na Pasta jajeczna z parmezanem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta jajeczna z parmezanem
Składniki
Jajko
Majonez
Parmezan
Kiełki
Rzodkiewka
Pieprz kolorowy
Wykonanie
Troszkę inna od poprzedniej
pasta jajeczna
do nadziania połówek
białek
albo do zjedzenia na świeżym
chlebku
.5
jajek
1 łyżka
majonezu
1 łyżeczka
parmezanu
1 łyżka
kiełków
rzodkiewki
świeżo mielony
kolorowy pieprz
Jajka
ugotować na twardo. Delikatnie przekroić na pół i wyjąć
żółtka
. Do
żółtek
dołożyć
majonez
,
parmezan
i
kiełki
, wymieszać na gładką masę i doprawić świeżo zmielonym
kolorowym pieprzem
. Pastę nałożyłam do pustych
białek
i na wierzchu dorzuciłam jeszcze trochę
kiełków
.
Źródło:
http://mamabartka.blogspot.com/2012/03/pasta-jajeczna-z-parmezanem.html
Przepisy powiązane
Pasta jajeczna do chleba, z kiełkami rzodkiewki i lucerny
Pasta jajeczna z musztardą żurawinową
Pasta z jajek z liśćmi rzodkiewki i rukoli
Kanapki ze śledziem
Jajka z pastą chrzanową i kiełkami
Składniki powiązane (0)