Jak już pisałam wczesnej uwielbiam bakłażany i cukinie w każdej postaci.I z tego mojego uwielbienia dla oberżyny powstała wczorajsza kolacja.Bakłażany faszerowane.2 bakłażany30 dag mielonego mięsa1 spora cebula2 ząbki czosnku3 łyżki koncentratu pomidorowegomozzarellaolej/oliwasóltymianekBakłażany pozbawiamy zielonych czapeczek, kroimy wzdłuż na pół. Wydrążamy środki, to co wyjęliśmy kroimy w kosteczkę. Mięsko podsmażamy na patelni, na drugiej lub później podsmażamy drobniutko pokrojoną cebulkę i czosnek. Wrzucamy do mięska, mieszamy, dodajemy koncentrat i tymianek, doprawiamy solą do smaku. Podsmażamy pokrojonego bakłażana i jak zmięknie dodajemy do mięska.W naczyniu żaroodpornym układamy połówki bakłażanów, posmarowanych olejem/oliwa z obu stron (ja wlewam też trochę na dno naczynia). Bakłażany solimy, nakładamy farsz, układamy mozzarellę pokrojoną w plastry i zapiekamy w 180 stopniach jakieś 40-50 minut.Pyyyyyszotka!!!!!!!!!!!!!!!