Wykonanie
Przepis znaleziony TUMoje proporcje sa troche inne i zrobilam z tego jablecznik.Skladniki:8
jajek1 1/2 szkl.drobnego
cukru1 szkl.
oleju3 szkl.
maki2 lyzeczki pr.do pieczeniaKilka kropel ulubionego aromatu1kg jablek
Cukier puder do posypaniaDo miski miksera wbijamy
bialka i ubijamy na sztywna piane.pod koniec ubijania dodajemy po 1 lyzce
cukru ciagle miksujac.powstanie gesta masa.dodac powoli
zoltka i miksowac az sie polacza.dodac powoli
olej wymiksowac i dodac aromat i ubic.piana zmnieszy swoja obietosc lecz bedzie gesta.dodajemy powoli mieszajac lyzka przesiana
make z
proszkiem do pieczenia.tortownice wykladamy papierem lub smarujemy
margaryna i opruszamy
maka.wylewany na nia ciasto wygladzamy i ukladamy
jablka.wciskamy je troche w ciasto.pieczemy w 180-185 stopniach C przez 1h po czym sprawdzamy patyczkiem.oczywiscie
mozecie dodac inne
owoce.
SMACZNEGO