Wykonanie
            Nie zdarza się to często, ale czasami rezygnuję z tradycyjnej owsianki na śniadanie, jednak taka decyzja wymaga godnego, równie pysznego zastępstwa. I wcale nie trzeba się nad nim długo zastanawiać- wystarczy omlet na słodko.Omlet to kolejna potrawa, która świetnie smakuje zarówno w wersji wytrawnej, jak i tej słodszej. Dla mnie to również dobra opcja 
śniadaniowa ze względu na wspomnianą uniwersalność i dość szybkie przygotowanie niewymagające zbyt wiele wysiłku. Ponadto świetnie komponuje się on z 
twarogiem czy też 
serkiem wiejskim, 
owocami i 
masłem orzechowym, czyli wszystkim tym, co stanowi moją definicję śniadania idealnego.SKŁADNIKI:20g 
mąki owsianej1 łyżka lnu mielonego1 łyżka 
sezamu100g ulubionego 
jogurtu naturalnego2 
białka jaj1 łyżeczka 
mioduPRZYGOTOWANIE:
Mąkę wymieszać z lnem i 
sezamemDodać 
miód, 
jogurt, 
białka jaj i wszystko zmiksować na jednolitą masęMożna dodać również 
cynamonSmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu lub na zwykłejPo około minucie przekręcić na drugą stronęTak przygotowany omlet możemy podawać z ulubionymi 
owocami, wymienionym wyżej 
nabiałem lub z czymkolwiek, na co mamy ochotę- wszystko świetnie się sprawdzi. Poniżej kilka pomysłów:



