Wykonanie
Należysz do osób, których ulubioną funkcją telefonu jest możliwość włączenia drzemki w budziku? Uporczywie twierdzisz, że rano zamykasz oczy TYLKO na 5 minut, a magicznym sposobem robi się z nich godzina? Wychodząc biegiem z domu rezygnujesz ze śniadania? Nie musisz!Chwała jakiemuś mądremu człowiekowi za to, że wynalazł rozwiązanie dla takich śpiochów, a rozwiązaniem tym jest MUG
CAKE! Idealnie sprawdza w kryzysowych sytuacjach, ale również gdy mamy więcej czasu i chcemy zaskoczyć kogoś pysznym i oryginalnie wyglądającym śniadaniem. Bazowy przepis możemy dowolnie modyfikować zależnie od kulinarnego gustu, a więc po raz kolejny przedstawiam niezwykle uniwersalne "danie"

SKŁADNIKI:3
białka jaj40g
otrębów owsianych lub żytnich20g
jogurtu naturalnego lub
serka wiejskiego lekkiego2 łyżeczki chudego
twarogu40g
bananacynamonimbirłyżeczka
proszku do pieczeniałyżeczka
miodu-opcjonalniePRZYGOTOWANIE:Wszystkie składniki najzwyczajniej w świecie zblendować razem na masę, najlepiej w naprawdę dużym kubku, gdyż ciacho lubi "uciekać" i wstawić na około 3 , 5 minuty do mikrofali.Jeżeli Twój poranny pośpiech będzie zaplanowany możesz przygotować masę poprzedniego wieczoru(pomijając
proszek do pieczenia) i przechować w lodówce. Rano dodasz pominięty składnik i upieczesz ciasto- po schłodzeniu może wymagać odrobinę więcej czasu spędzonego w mikrofali, ale to kwestia minuty.Mug
cake smakuje najlepiej ze świeżymi
owocami i
serkiem wiejskim- chociaż jest to przyjemność nie tylko dla kubków
smakowych, ale i oczu. Od teraz koniec z wymówką, że nie było czasu na zjedzenie śniadania- nawet to przygotowane w 5 minut może być zdrowe i pyszne!

