Wykonanie
Nie masz pomysłu na śniadanie? Sięgnij po
kaszę jaglaną! To jedna z najstarszych i najzdrowszych
kasz- lekkostrawna, nie uczula, nie zawiera glutenu, jest doskonałym źródłem
białka, odgrywa ważną rolę w przywracaniu równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie i jest po prostu pyszna!Jaglanka świetnie komponuje się zarówno z daniami słodkimi, jak i słonymi. Jeśli śniadanie to jak dla mnie oczywiście wersja słodka, więc gwiazdą dzisiejszego wpisu jest jaglany mus
bananowo-malinowy. Smakowite połączenie
kaszy z
owocami,
twarogiem i
masłem orzechowym- pełnowartościowy posiłek i duża dawka energii na dobry początek dnia.

SKŁADNIKI:40g
kaszy jaglanej przed ugotowaniem100g
twarogu50g
banana50g
malin +
owoce do dekoracji
borówki amerykańskie do dekoracji
masło orzechowe lub
płatki migdałowełyżeczka
miodu(opcjonalnie-ja użyłam samego
banana)PRZYGOTOWANIE:
Kaszę przepłukać pod bieżącą
wodą na sitkuWsypać do garnka, zalać 1,5 szklanki
wody i gotować przez 25-30 minutJeżeli
woda zbyt szybko odparuje- uzupełnić
braki, aby
kasza nie była ugotowana na sypko- lepsza jest wersja bardziej kleistaUgotowaną
kaszę lekko przestudzićDo garnuszka z
kaszą dodać
twaróg,
banana,
maliny i
miód i zblendować wszystko na gładką masęPodawać ze świeżymi
malinami,
borówkami i
masłem orzechowym lub
płatkami migdałowymi
