Wykonanie
Przygotowując swoje posiłki zawsze staram się, aby były one jak najmniej skomplikowane, a zarazem smaczne. W kuchni na ogół to prostota jest dla mnie kluczem do sukcesu- w końcu po co niepotrzebnie utrudniać sobie życie?Żeby przygotować pyszny obiad wcale nie trzeba się bardzo trudzić, nawet w kryzysowych sytuacjach możemy przyrządzić efektowny i zdrowy posiłek- wystarczy trochę chęci!

SKŁADNIKI:100g
fileta z piersi indykaodrobina
oliwy z oliwek40g
kaszy pęczak
brokuł2 mniejsze
pomidorypieprzsólzioła prowansalskieulubiona
przyprawa do mięsaPRZYGOTOWANIE:Pierś z
indyka kroimy w drobną kostkę i smażymy na
oliwiePod koniec smażenia doprawiamy
pieprzem,
ziołami prowansalskimi i ulubioną
przyprawąKaszę gotujemy w szklance
wody przez około 25 minut, do całkowitego wchłonięcia płynu
Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie lub na parze około 20 minut
Pomidory kroimy i układamy na talerzu wraz z
mięsem,
kaszą i
brokułemJak widać danie nie należy do szalenie trudnych i skomplikowanych, a wręcz przeciwnie- jest dziecinnie proste. Mimo tego ciekawie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje- rozwiązanie idealne na leniwe, niedzielne popołudnie. Miłego dnia!