Wykonanie

CIASTO.- 3
jajka- 30 dag
sera żółtego goudy- 3 łyżki
majonezu- 1 łyżeczka
mąki ziemniaczanejNADZIENIE.- 40 dag
pieczarek- 1
cebula- 1
jajko- 2 łyżki
bułki tartej-
sól-
pieprz- można dołożyć
szynki konserwowej 20 dagDODATKOWO- 2 duże
filety drobiowe- delikat czerwony-
olej do podsmażenia farszu i wysmarowania papieru do pieczeniaWYKONANIE.Ścieramy
ser na grubej tarce wbijamy 3
jajka dodajemy
majonez możemy dosolić popieprzyć wszystko razem mieszamy i wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia może to być blacha którą mamy w wyposażeniu kuchni lub na zwykła blachę wyłożoną papierem do pieczenia ciasto pieczemy w temperaturze 170 stopni 30 minut funkcja góra dół .Gdy ciasto się piecze robimy farsz ścieramy
pieczarki ,
cebulę kroimy drobno
szynkę konserwową i wszystko przesmażamy na patelni .Jak wszystko będzie gotowe czekamy aż przestygnie wbijamy
jajko dodajemy
bułkę tartą mieszamy doprawiamy
pieprzem i
solą .Następnie kroimy
filet z kurczaka w cienkie plastry doprawiamy delikatem czerwonym,jak ciasto się upiecze zdejmujemy je z papieru i układamy na nim filet i farsz .Roladę zwijamy dość ściśle następnie zawijamy ją w papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy 40 minut funkcja góra dół. Z papieru możemy ją dopiero odwinąć gdy uzyska temperaturę pokojową.Farsz możemy układać tak jak na fotografii lub kładziemy go tylko z jednej strony rolady i zaczynamy zwijać roladę od strony farszu jak kto chce.
