Wykonanie
            2 
bułki grahamki4 
pieczarki1/2 
cebuli lub 1 mała2 plastry 
szynki2 plastry 
żółtego sera2 
jajkaszczypiorekpieprz, sółDziś chciałam Wam pokazać przepis na smaczne weekendowe śniadanie. Weekendowe, bo wtedy tak naprawdę jest większa szansa, że to śniadanie zjemy z drugą osobą. Tak naprawdę farsz do naszych 
bułek można przygotować z tego co właśnie mamy w lodówce. Może to być 
szynka, 
salami czy 
kiełbasa. 
Ser żółty, kozi albo 
mozzarella. Do przygotowania takich 
bułek możemy wybrać nasze ulubione składniki.Ja proponuję śniadanie dla dwóch osób i do tego potrzebujemy 2 
bułki grahamki. Mogą to być również 
kajzerki bądź każdy inny rodzaj 
bułek. Należy odciąć ich wierzch a następnie wydrążyć, tak aby powstało zagłębienie, które uzupełnimy naszymi składnikami. Do środka wkładamy przygotowane wcześniej 
pieczarki, które zostały przesmażone wraz z 
cebulką na patelni. Na 
pieczarki układamy pokrojoną w kostkę 
szynkę i 
żółty ser.


Następnie do każdej 
bułki wbijamy po jednym 
jajku i całość doprawiamy 
pieprzem i 
solą.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na ok 15 min. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy drobno posiekanym 
szczypiorkiem. 
Białko powinno być ścięte, 
żółtko lekko płynne, a 
bułki chrupiące. Myślę, że to smaczna opcja na wspólne śniadanie:)
