Wykonanie
2
bułki grahamki4
pieczarki1/2
cebuli lub 1 mała2 plastry
szynki2 plastry
żółtego sera2
jajkaszczypiorekpieprz, sółDziś chciałam Wam pokazać przepis na smaczne weekendowe śniadanie. Weekendowe, bo wtedy tak naprawdę jest większa szansa, że to śniadanie zjemy z drugą osobą. Tak naprawdę farsz do naszych
bułek można przygotować z tego co właśnie mamy w lodówce. Może to być
szynka,
salami czy
kiełbasa.
Ser żółty, kozi albo
mozzarella. Do przygotowania takich
bułek możemy wybrać nasze ulubione składniki.Ja proponuję śniadanie dla dwóch osób i do tego potrzebujemy 2
bułki grahamki. Mogą to być również
kajzerki bądź każdy inny rodzaj
bułek. Należy odciąć ich wierzch a następnie wydrążyć, tak aby powstało zagłębienie, które uzupełnimy naszymi składnikami. Do środka wkładamy przygotowane wcześniej
pieczarki, które zostały przesmażone wraz z
cebulką na patelni. Na
pieczarki układamy pokrojoną w kostkę
szynkę i
żółty ser.
Następnie do każdej
bułki wbijamy po jednym
jajku i całość doprawiamy
pieprzem i
solą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na ok 15 min. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy drobno posiekanym
szczypiorkiem.
Białko powinno być ścięte,
żółtko lekko płynne, a
bułki chrupiące. Myślę, że to smaczna opcja na wspólne śniadanie:)