ßßß Cookit - przepis na Pieczeń z boczku

Pieczeń z boczku

nazwa

Wykonanie

źródło Przyślij przepis
1- 1,5 kg surowego boczku
3 ząbki czosnku
1 szkl. mleka
1 pęczek natki pietruszki
2 utarte marchwie
pieprz
sól
dowolne zioła, papryka mielona
Boczek (bez skóry) zmielić razem z natką pietruszki. Dodać przeciśnięty czosnek i mleko. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Dokładnie wyrobić masę.
Do wąskich blaszek wyłożyć mięsną masę. Wierzch przykryć folią aluminiową, piec w temp. 200 st, 1 godz, potem zdjąć folię i podpiec jeszcze około 30 min. Po upieczeniu pieczeń wystudzić i pokroić w plastry.
Smacznego!
*podczas pieczenia wytopi się tłuszcz, który można wykorzystać do sporządzenia innych potraw
Źródło:http://kuchniaaniz.blogspot.com/2014/10/pieczen-z-boczku.html