Wykonanie
Nie będzie chyba zaskoczeniem, jeśli napiszę, że swego czasu przepadałam za tymi
waflami (bądź
andrutami - jak
mawia mój Tata, co doprowadza mnie do szału!), a teraz mogą stać przede mną, a i tak nie czuję do nich pociągu...Niemniej jestem zdania, że połączenie
dżemu z czarnej porzeczki i
kakao to trafione w punkt rozwiązanie !:)
Będziemy potrzebowali
wafli. Logiczne, no nie? A oprócz tego:Składniki na masę:kostka
masła4 łyżki
kakao1/2 szklanki
cukru4 łyżki gęstej
śmietanysłoiczek
porzeczkowego dżemuPrzygotowanie:Rozpuszczamy
masło razem z
kakao i
śmietaną, ciągle mieszając i nie doprowadzając do wrzenia! Na naprawdę małym ogniu. Gdy osiągniemy jednolitą konsystencję, dodajemy
cukier i
dżem. Można też dodać opakowanie
cukru waniliowego.Przekładamy
wafle i mocno dociskamy, pozostawiamy do 'związania' :)
Najlepiej zapakować je z powrotem w opakowanie i docisnąć porządnych gabarytów książką, kucharska sprawdzi się doskonale!:)
Dzień dobry, bo chyba się nie witałam.I smacznego! :)