Wykonanie
Składniki:

- 2 duże
filety z dorsza ze skórą,-
mąka do obtoczenia,-
sól,
pieprz do smaku,-
cytryna-
olej do smażenia- frytki (200g)- dowolne surówki (starta
marchew,
kapusta kiszoma.. .)-
wino Celebro
Filety z dorsza przyprawić do smaku, skropić lekko
cytryną, obtczyć w
mące. Na patelni rozgrzać
olej i smazyć filety z obu stron.Podawać z frytkami i ulubionymi surówkami.

Do smażonej
ryby polecam
wino Celebro, które podkreśli smak
ryby. Potrwa najlepiej smakuje z
winem Celebro Spain -
wino Celebro Spain to białe,
półwytrawne wino oddające niesamowity charakter winnic zatopionych w gorącym słońcu Hiszpanii. Łagodne i orzeźwiające w smaku, z przyjemnym finiszem. Najlepiej podawać w temp. 10-12 o C. Idealne do ryb i
owoców morza.Smacznego,
Kasia ; )