ßßß Cookit - przepis na Barszcz czerwony z warzywami

Barszcz czerwony z warzywami

nazwa

Wykonanie

\
Potrzebujesz:
litr bulionu warzywnego (może być z kostki)
4 buraki
mrożona fasolka szparagowa oraz groszek (ilość wedle uznania)
kawałki czrwonej papryki
listek laurowy
sól, pieprz
Buraki wyszorowałam, ugotowałam w łupinkach i odcedziłam. Następnie obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach.
Zagotowałam wodę z bulionem warzywnym, po czym dodałam fasolkę szparogową i groszek. Dla wzmocnienia smaku dodałam kilka kawałków czerwonej papryki. Dorzuciłam też listek laurowy i przyprawy. Doprowadziłam do wrzenia i gotowałam jeszcze kwadrans.
Następnie dodałam starte buraki, przyprawiłam i gotowałam jeszcze kilka minut. Podałam z uszkami z mięsem.
Źródło:http://aniolek27.blogspot.com/2012/10/barszcz-czerwony-z-warzywami.html