Wykonanie
składniki* 300 g
filetów śledziowych solonych* 4
ogórki konserwowe* 1 słoiczek
marynowanych grzybów leśnych lub
pieczarek* 2 małe
cebulki* 4 łyżki
majonezu* 3 łyżki
jogurtu greckiego kub
śmietany 18%*
sól,
pieprz, mielona
słodka papryka*
ocet ryżowySposób wykonania
Filety śledziowe, namoczyć w wodzie przez 1-2 godziny, wyjąć, osuszyć i pokroić w paseczki.
Cebulę,
ogórki i
grzyby pokroić w drobną kostkę. wszystko przełożyć do salaterki lub innego naczynia, dodać
majonez i
jogurt ( można zwiększyć lub zmniejszyć ilość według własnego uznania), dodać ok. 1/2 łyżeczki
papryki mielonej słodkiej, doprawić
solą pieprzem i
octem ryżowym lub winnym, wymieszać i odstawić do lodówki do schłodzenia.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.