Wykonanie

składnikiskładniki suche* 1,5 szklanki
mąki pszennej* 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia* 1/2 szklanki
cukru* 2 łyżeczki
makuskładniki mokre* 2
jajka* 2/3 szklanki
mleka* 0,5 szklanki
oleju* sok wyciśnięty z połowy
cytrynydodatkowo*
skórka pomarańczowa kandyzowana lub z
syropu cukrowegoSposób wykonaniaW jednym naczyniu wymieszać składniki sypkie, w drugim mokre, następnie szybko połączyć składniki suche z mokrymi.Foremki napełnić do 3/4 wysokości, po napełnieniu do połowy do każdej włożyć kawałek
skórki pomarańczowej.Piec w temp 180 stopni, ok. 25 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem



Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.