Wykonanie
Bywają takie weekendy lub inne dni wolne, kiedy kuchnię na chwilę przejmuje pan M.Ma w swoim repertuarze kilka moich ulubionych punktów.Jednym z nich jest kanapka na bogato, zwana przeze mnie kanapką na wypasie.Bazą konieczną są tu:
ciemne pieczywo,
jajko ugotowane na twardo, drobne
krewetki,
cebula,
cytryna.Resztę możecie dodać zgodnie z upodobaniem.Należy pamiętać, że takie cudo je się nożem i widelcem.Ilość dobieracie sami.SKŁADNIKI:
ciemne pieczywojaja na twardo
majonezcebula pokrojona w małą kosteczkę
krewetki drobne
salami pokrojone w paseczki
papryka konserwowa pokrojona w paseczki
pieczarki konserwowe krojone w plasterki
cytrynaWYKONANIE:1. Na kromce
chleba układamy plasterki
jajka, smarujemy je
majonezem, dodajemy odrobinę
cebuli, kilka
krewetek ,
salami,
paprykę i
pieczarki.Musimy pamietać o cytrybie, którą należy wycisnąć przed spożyciem dania.
Smacznego!Pani M.