ßßß
Bywają takie weekendy lub inne dni wolne, kiedy kuchnię na chwilę przejmuje pan M.Ma w swoim repertuarze kilka moich ulubionych punktów.Jednym z nich jest kanapka na bogato, zwana przeze mnie kanapką na wypasie.Bazą konieczną są tu: ciemne pieczywo, jajko ugotowane na twardo, drobne krewetki, cebula, cytryna.Resztę możecie dodać zgodnie z upodobaniem.Należy pamiętać, że takie cudo je się nożem i widelcem.Ilość dobieracie sami.SKŁADNIKI:ciemne pieczywojaja na twardomajonezcebula pokrojona w małą kosteczkękrewetki drobnesalami pokrojone w paseczkipapryka konserwowa pokrojona w paseczkipieczarki konserwowe krojone w plasterkicytrynaWYKONANIE:1. Na kromce chleba układamy plasterki jajka, smarujemy je majonezem, dodajemy odrobinę cebuli, kilka krewetek , salami, paprykę i pieczarki.Musimy pamietać o cytrybie, którą należy wycisnąć przed spożyciem dania.







Smacznego!Pani M.