Przed wyjazdem na urlop zapraszam Was na szybkie muffinki. Przesiąknięte białą czekoladą i uzupełnione suszoną żurawiną. Palce lizać!Przypominam również o Urodzinowym KonkursieSkładniki-2 szkl. mąki-0,5 szkl. cukru-łyżeczka proszku do pieczenia-pół łyżeczki sody-pół łyżeczki soli-duże jajko-0,5 szkl. oliwy-szklanka mlekadodatkowo.-tabliczka białej czekolady-ok 10 dag suszonej żurawinyPrzygotowanieMokre składniki wymieszać w jednej misce, suche w drugiej. Obie masy połączyć i wymieszać łyżką. Czekoladę drobno pokroić. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce masy. Powrzucać po kilka kawałeczków białej czekolady. Pozostałe ciast rozłożyć po równo. W surowe babeczki powtykać suszoną żurawinę. Piec ok 20-25 minut w temp. 200 st.Smacznego! :-)