Kremowe ciasta rzadko goszczą na moim blogu. Osobiście za nimi nie przepadam. Ale 3 bit jest ulubionym ciastem mojej siostry. I przyznam szczerze, że jak na śmietanowe ciasto, przypadło mi do gustu :-)Składniki-2 op. krakersów zwykłych-2-3 op. herbatników-1 l mleka 2% lub 3,2%-1 szkl. mąki krupczatki-2 op. cukru wanilinowego-1 masło-1 łyżka cukru-1 łyżka cukru pudru-500 ml śmietanki 30% lub 36%-2 op. ŚmietanFixu-1 puszka skondensowanego mleka słodzonegoPrzygotowanie3 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem. Do gotującego się mleka wlać mąkę krupczatkę rozpuszczoną w szklance zimnego mleka. Mieszać do zgęstnienia (jak w przypadku budyniu :-)). Blachę wyłożyć herbatnikami. Na nie wylać gorącą masę. Masę przykryć krakersami. Mleko skondensowane (w puszce - w wodzie. nie otwierać!) gotować ok 1,5-2 godzin. Jeszccze ciepłe wylać na krakersy. Na mleko skondensowane wyłożyć jeszcze jedną warstwę krakersów. Gdy ciasto ostygnie (najlepiej na drugi dzień) ubić śmietankę 30% lub 36% ze ŚmietanFixem i łyżką cukru pudru. Wyłożyć na ciasto. Całość posypać kakao.Smacznego! :-)