Wykonanie
Ostatnimi czasy niemiłosiernie nęcił mnie zapach
bananów. To pewnie niedobór potasu wzywał je podświadomie ;-) W końcu się przybrałam i kupiłam całą torbę. Takim oto sposobem, ja zajadałam się
bananami, a rodzina - bananowcem. Ze starego domowego przepisu. Ale jak się przysiadłam, tak i na przyozdobienie góry nie wystarczyło...;-)Składniki-4
żółtka-2/3 szklanki
cukru pudru-1
margaryna-1kg obranych
bananów + 1-2 do ozdobienia-4
żółte galaretki-
biszkoptyPrzygotowanie
Żółtka,
cukier puder i
margarynę zmiksować, dodać
banany pokrojone w kawałki. Zmiksować. Rozpuścić 2
galaretki w 0,5 litra
wody, ostudzić i wlać do masy z
bananów. Wszystko razem zmiksować. Ułożyć
biszkopty w tortownicy i nasączyć je
galaretką. Wylać masę. Po zastygnięciu ułożyć
banany do dekoracji i zalać 2
galaretkami rozpuszczonymi w normalnej ilości
wody. wstawić do lodówki do zastygnięcia


Smacznego! :)