Wykonanie
Ta potrawa może i nie nadaje się na kulinarnego bloga, ale tak mi smakuje, że się z
Wami podzielę. Jest to zupa pomidorowa z 4 składników, niesamowicie prosta może i nawet zbyt, ale studenci przecież potrzebują takich szybkich i tanich rozwiązań na co dzień. Smakuje jak u mamy :)

Składniki: na 3 porcje lub 3 dni :)- 1/2
mieszanki warzywnej: "zupa jarzynowa" 2 zł- 1,5
kostki rosołowej w moim przypadku warzywnej 0,45 zł- 4 łyżki
śmietany 18% lub 12% 2 zł- kartonik
przecieru pomidorowego np. pudliszki ok. 3-4 złKoszt: 8-9 złCzas przygotowania: 30 min1. Do garnka nalewamy ok. 3/4 litra
wody. Wrzucamy połowę mieszanki.


2. Kiedy warzywa się zagotują, wrzucamy 1,5
kostki rosołowej.

3. Gotujemy tak długo, aż warzywa będą maksymalnie miękkie, wręcz rozgotowane. Następnie ja warzywa wyławiam, bo nie przepadam za nimi, ale jeśli macie blender lub sitko możecie je zmiksować lub przetrzeć, zupa będzie jeszcze bardziej sycąca.

4. Następnie do miseczki wlewamy
przecier pomidorowy i 4 łyżki
śmietany. Mieszamy, po czym dodajemy do tego 2 łyżki gorącego
bulionu. Dzięki temu
śmietana nam się nie zważy. Wszystko wlewamy do garnka i mieszamy. Następnie wszystko razem zagotowujemy.


5. Teraz tylko gotujemy ulubiony
makaron lub
ryż i zajadamy :) SMACZNEGO !