ßßß
Składniki: na 3 porcje lub 3 dni :)- 1/2 mieszanki warzywnej: "zupa jarzynowa" 2 zł- 1,5 kostki rosołowej w moim przypadku warzywnej 0,45 zł- 4 łyżki śmietany 18% lub 12% 2 zł- kartonik przecieru pomidorowego np. pudliszki ok. 3-4 złKoszt: 8-9 złCzas przygotowania: 30 min1. Do garnka nalewamy ok. 3/4 litra wody. Wrzucamy połowę mieszanki.
2. Kiedy warzywa się zagotują, wrzucamy 1,5 kostki rosołowej.
3. Gotujemy tak długo, aż warzywa będą maksymalnie miękkie, wręcz rozgotowane. Następnie ja warzywa wyławiam, bo nie przepadam za nimi, ale jeśli macie blender lub sitko możecie je zmiksować lub przetrzeć, zupa będzie jeszcze bardziej sycąca.
4. Następnie do miseczki wlewamy przecier pomidorowy i 4 łyżki śmietany. Mieszamy, po czym dodajemy do tego 2 łyżki gorącego bulionu. Dzięki temu śmietana nam się nie zważy. Wszystko wlewamy do garnka i mieszamy. Następnie wszystko razem zagotowujemy.
5. Teraz tylko gotujemy ulubiony makaron lub ryż i zajadamy :) SMACZNEGO !