ßßß
Składniki na jedną porcję:-1/3 paczki szpinaku 3,5 zł- 1/3 kostki sera favita 1,3 zł- sok z połowy cytryny 0,50 zł- 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach, ja wybrałam tego w oleju 2zł- 2 łyżki oliwy z oliwek- pieprz i sól do smakuKoszt: ok. 7 , 3 złCzas przygotowania: 5 min1. Myjemy liście szpinaku, odsączamy najlepiej na durszlaku. Wsypujemy wybraną ilość do miski.
2. Na szpinaku układamy pokrojony w kostkę ser.
3. Następny krok to sos: do szklanki wlewamy 2 łyżki oliwy, sok z połówki cytryny, sól i pieprz do smaku. Jeśli sos jest zbyt cierpki można dodać troszkę cukru. Zalewamy ser i szpinak. Następnie rozdrabniamy tuńczyka i posypujemy nim naszą sałatkę.
4. Ja zjadłam ją z usmażoną na oliwie grzanką.
GOTOWE !!!
Ja już zjadłam a TY ?