Wykonanie
Wariacja na temat kotleta
schabowego :)
Ser ukryty pod panierką mile zaskoczy smakoszy.
Składniki:4 kotlety
schabowe2
jajkabułka tartaser żółty (ok. 200g)
sólpieprzvegetaolej do smażenia1/5 kostki
margarynyKotlety rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy
solą i
pieprzem. Wylewamy na patelnię dość dużą ilość
oleju i jak się rozgrzeje dodajemy
margarynę, czekamy aż się rozpuści. Smażymy kotlety z obu stron do miękkości. Posypujemy dużą ilością
sera, przykrywamy i zmniejszamy ogień.
Kiedy
ser się rozpuści, zdejmujemy kotlety z patelni i dobrze odsączamy.
Jajka trzepiemy ze szczyptą
vegety. Kotlety zanurzamy w
jajku, następnie w
bułce tartej i ponownie smażymy z obu stron 2-3 minuty, aż panierka nam się zarumieni. Gotowe!