ßßß
Wariacja na temat kotleta schabowego :) Ser ukryty pod panierką mile zaskoczy smakoszy.
Składniki:4 kotlety schabowe2 jajkabułka tartaser żółty (ok. 200g)sólpieprzvegetaolej do smażenia1/5 kostki margarynyKotlety rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy solą i pieprzem. Wylewamy na patelnię dość dużą ilość oleju i jak się rozgrzeje dodajemy margarynę, czekamy aż się rozpuści. Smażymy kotlety z obu stron do miękkości. Posypujemy dużą ilością sera, przykrywamy i zmniejszamy ogień.
Kiedy ser się rozpuści, zdejmujemy kotlety z patelni i dobrze odsączamy. Jajka trzepiemy ze szczyptą vegety. Kotlety zanurzamy w jajku, następnie w bułce tartej i ponownie smażymy z obu stron 2-3 minuty, aż panierka nam się zarumieni. Gotowe!