Składniki:2 litry bulionu10 ząbków czosnku1 łyżka masła2 cebule2 (po 100g) opakowania serka topionegośmietankowego3- 4 kromki chlebażółty ser do posypaniasól, pieprzCebule obieramy i kroimy w drobną kostkę, smażymy ją na maśle. Międzyczasie gotujemy bulion na mięsie. Gdy cebula się zarumieni wrzucamy drobno pokrojony czosnek i chwile smażymy. Należy uważać żeby się nie przypalił. Gotowy bulion przecedzamy, następnie wrzucamy do niego podsmażoną cebule i czosnek. Chwile gotujemy po czym dodajemy serki topione oraz doprawiamy solą i pieprzem. Chleb kroimy w kostkę i wsadzamy do opiekacza, bądź smażymy na patelni. Gdy zupa się zgotuje, a serki całkowicie rozpuszczą, zupę miksujemy blenderem. Na końcu do zupy możemy dorzucić jeden wyciśnięty ząbek czosnku, dzięki czemu będzie ona bardziej wyrazista. Na koniec wrzucamy grzanki oraz ser żółty.