Składniki:· * 3 jajka· * 3 łyżki cukru pudru (lub cukru)· * 200 ml zsiadłego mleka· * 150g maki pszennej· * 3 jabłka· * szczypta soli· * olejBiałka oddzielić od żółtek. 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru pudru i wymieszać z siadlym mlekiem. (Możesz użyć miksera). Dodać make, szczyptę soli i zmiksować na jednolita masę.Następnie białka ubić w osobnym naczyniu i delikatnie wymieszać z ciastem. Jabłka obrać i pokroić w niewielka kosteczkę, dodać do ciasta i wymieszać. Smażyć placuszki na niewielkiej ilości oleju na zloty kolor. Nadmiar oleju odsączyć papierowym ręcznikiem. Posypać cukrem pudrem.Życzę smacznego!Moim zdaniem najsmaczniejsze racuchy, jakie kiedykolwiek jadłam. Kochani czekam na wasze komentarze i opinie.Pozdrawiam Was Kochani