Wykonanie
Pancakes-troche podobne do naleśników, pyszne nie tylko na śniadanie, ale też na szybki podwieczorek.SKŁADNIKI2 szklanki
mąki1,5 szklanki
mleka2 duże
jajka2 łyżki
cukru najlepiej brązowego (trzcinowego)
aromat waniliowy2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli50 g roztopionego
masła + odrobinę do posmarowania patelni
cukier pudersłoiczek
syropu wiśniowego ( lub ulubionej
konfitury owocowej )SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWymieszać dokładnie wszystkie składniki. Ciasto powinno być w miarę gęste.
Nakładać dużą łyżką na posmarowaną
masłem patelnię o grubym spodzie i smażyć z każdej strony na rumiano.
Układać na talerzu jeden na drugim, posypując
cukrem pudrem i polewając
syropem wiśniowym.
SMACZNEGO :)