ßßß
SKŁADNIKI400 g makaronu typu paccheri300 g dużych krewetekpół szklanki białego wytrawnego wina400 g przecieru pomidorowego3 łyżki oliwy z oliweksólząbek czosnkupapryczka chilinać pietruszkiSPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Oczyścić krewetki usuwając głowę i nóżki zostawiając ogonek ze skorupką.Podsmażyć lekko na oliwie z oliwek ząbek czosnku, papryczke chili poczym dodać przygotowane umyte krewetki i drobno pokrojoną nać pietruszki . Przez chwilę mieszać, wlać pół szklanki białego wina i odparowac alkohol.
Dodać 400 g przecieru pomidorowego, sól do smaku i gotować przez 15 minut.
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzić i od razu połączyć z sosem pomidorowym. Podawać na gorąco posypujac świeżo pokrojoną natką pietruszki.SMACZNEGO :)