Wykonanie

To smaczne i lekkostrawne danie, bardzo często gości na moim
stole. Można je przygotować także w wersji light -rezygnując z dodania kiełbasek do przepisu, co znacznie obniży ilość zawartych kalorii. Dodatek w postaci jadalnych kwiatów
cukinii lub dyni czyni je niepowtarzalnym i egzotycznym przysmakiem. Świetnie smakuje jako samo danie lub jako dodatek do
ziemniaków i
mięsa.SKŁADNIKI4 duże
cukinie lub
kabaczki2
cebule50 dkg
kiełbasykwiaty
cukinii ( niekoniecznie )
sólpieprzoliwa z oliwekSPOS Ó B PRZYGOTOWANIAPokroić
cukinie w plasterki ok 1/2 cm grubości,
cebule poszatkowac,
kiełbaski pokroić.

Na głębokiej patelni lub do garnka dodać 4 łyżki
oliwy z oliwek ( najlepiej z pierwszego tłoczenia ) następnie wrzucić razem
cebulę,
cukinię,
kiełbasę sól,
pieprz i podsmażyć lekko okolo 5 minut.

Następnie można dodać umyte i oczyszczone z precików i listków kwiaty
cukinii.


Dodajemy pół szklanki
wody i dusimy pod przykryciem przez okolo 10 minut.

SMACZNEGO :)