ßßß
Kuszące wyglądem, obłędnie pachnące brzoskwiniami, puszyste, rozpływające się w ustach muffinki.
Składniki na 14 muffinek2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli0,5 szklanki cukru0,5 szklanki oleju3 łyżki kwaśnej śmietany3 jajka2 brzoskwiniePRZYGOTOWANIE:Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Brzoskwinie sparzyć w gorącej wodzie, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. * Papilotki napełnić 2 łyżkami ciasta, na wierzchu nałożyć 4-5 kostek brzoskwiń. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 C przez ok. 25 -30 min. Gotowe muffinki posypać cukrem pudrem.* Moje muffinki pieczone były w „papilotkach” przygotowanych własnoręcznie z foli aluminiowej, dlatego też odbiegają nieco od tradycyjnego wyglądu.:)


