Przepis znaleziony na blogu Paleta smaku . Jak tylko zobaczyłam ten przepis, wiedziałam, że zostanie przeze mnie przetestowany. Trufelki wyszły bardzo smaczne i wyglądały pięknie:)Składniki:puree z 1 średniego ziemniaka (ok. pół szklanki)pół szklanki cukru pudrutrzy czubate łyżki wiórków kokosowychkilka kropek olejku migdałowego, arakowego lub waniliowego ( u mnie arakowy)2 łyżki kakaokolorowe posypki, wiórki kokosowe, kakao – do obtoczeniaZiemniaki ugotować w mundurkach (bez dodatku soli!), jeszcze ciepłe rozgnieść na puree. Gdy zupełnie wystygną wymieszać z cukrem, wiórkami i olejkiem, dodać kakao i wyrobić na gładką masę. Formować w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego.Każdą obtoczyć w wybranej posypce.Odstawić do przesuszenia na ok. 2-3 godziny. Trzymać w zamkniętym pudełeczku lub folii.Aga