Wykonanie
            To chyba najprostszy sposób na ciasto z 
owocami. Wystarczy wszystko zmiksować, wyłożyć, upiec i już po 45 minutach można próbować kruche kwadraciki z 
owocami. Oczywiście 
porzeczki można zastąpić innymi 
owocami, sezonowymi lub mrożonymi. Polecam:)

Składniki:3 szk 
mąki pszennej2 łyżeczki 
proszku do pieczenia1 kostka 
masła do pieczenia (250g)1 
jajko2 łyżki 
jogurtu naturalnego1 szk 
cukru1,5 szklanki- mrożonej 
czerwonej porzeczkiMąkę, proszek, 
masło, 
jajko, 
jogurt i 
cukier zmiksować na gruby 'piasek' mikserem (jeśli będzie za suche można dodać więcej 
jogurtu, lub 
mąki gdy będzie za sypkie). Wysypać 3/4 powstałej mieszanki na natłuszczoną blachę (wymiary około 20x30) i lekko przygnieść i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200st. C na 15 min. Wyłożyć 
owoce na podpieczony spód, na 
owoce wyłożyć pozostałą część mieszanki ciasta. Piec w temp. 180st. C przez 30min.Wystudzić. Smacznego:)

