Wykonanie
I po raz kolejny na blogu - BISCOTTI! Co zrobić, że tak je lubię?Dziś prezentuje zupełnie inne połączenie, nie testowane wcześniej. Smaczna i całkiem zdrowa przekąska:)
Składniki:1 duże
jajko90 g drobnego
cukru1 szklanka
mąki pszennejpół łyżeczki
proszku do pieczenia70g
słonecznikaWszystkie składniki oprócz
słonecznika i
jagód wymieszać. Dodać
bakalie . Uformować podłużny wałek o długości szerokości około 5cm, lekko spłaszczyć. Ułożyć na blaszce, oprószyć
mąką. Piec w temp. 175st. C około 25min. Po wystygnięciu pokroić na ukos na kromki o grubości około 1cm. Ułożyć na blaszce i zapiekać w temp 180st. C przez około 7min, przewrócić na drugą stronę i piec jeszcze 5-7min.Smacznego:)