Wykonanie
Bardzo smaczne kruche ciasto, z ogromną ilością
orzechów! Jak dla mnie jedno z lepszych ciast jakie ostatnio
jadłam:)

Składniki:175 g
mąki pszennej100 g
masła lub
margaryny30 g
cukru pudru1
żółtko100g zmielonych
orzechów włoskichWszystkie składniki zagnieść i schłodzić w lodówce przez około 1godz. U mnie stało w lodówce całą noc i upiekłam je rano.Wypełnienie:200 g
orzechów włoskichkilka łyżek golden
syrupu (może być z tego przepisu: klik), lub
miodu, lub
syropu klonowegoSchłodzone ciasto ułożyć na papierze do pieczenia, rozwałkować lub po prostu wylepić kształt koła. Polać 2 łyżkami
syropu. Ułożyć
orzechy i ponownie polać
syropem. Brzegi ciasta można zwinąć by
syrop nie wypłynął. Piec w temp. 200st. C przez około 30min. Wystudzić.

Smacznego:)